Kebab av färs

Serverar: 4 portioner

Tid: 33 minuter

Mycket gott

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 msk smör; eller margarin
  • 400 g köttfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 Krm cayennepeppar
  • 1/2 tsk malen kummin; eller stött -kummin
  • 1 dl Mjölk
  • Sås, alternativ 1
  • 2 dllLätt creme fraiche
  • 1 dl gurka; grovt riven eller -fint strimlad
  • 1 krm salt
  • 1 tsk torkad mynta
  • Sås, alterantiv 2
  • 400 g krossade tomater
  • Lök
  • Basilika hackad
  • Instruktioner

    1. Skala löken. Skölj och kärna ur paprikan. Finhacka lök och paprika. Fräs det i matfettet tills det blir mjukt. Blanda köttfärs och salt. Tillsätt lökhacket, kryddor och mjölk. Rör om till en jämn smet. Forma färsen runt blötlagda blompinnar eller till köttbullar. Stek i stekpanna eller grilla i ugnen i 250°, ca 8 minuter.
    2. Sås 1: Rör ihop ingredienserna till såsen.
    3. Sås 2: Koka ihop de krossade tomaterna något och smaksätt med lite hackad lök och basilika. Servera med ris, gurkstavar och bröd.

    Liknande recept

    2.5
    20 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tacopaj
    Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben