Kulinariska färsen

Serverar: 7-8 portioner

En praktisk bjudrätt med allt på ett fat.

Ingredienser

  • 1 kg köttfärs
  • 3 gula lökar
  • 1/4 rotselleri
  • 4 purjolökar
  • 1 burk tomatpure´
  • 2½ dl rödvin
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 krm mejram
  • 2 krm basilika
  • Potatismos
  • Potatis eller potatismospulver
  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl grädde
  • riven muskot
  • 2 kkp riven ost
  • Instruktioner

    Hacka lökarna och fräs dem mjuka i en stor stekpanna. Lägg i all färs och rör om med en trägaffel tills allt är smuligt och har fått fin färg. Blanda nu ner grovriven selleri, purjolök i ringar, tomatpure´ och vin. Smaksätt med kryddorna. Låt alltsammans småputtra och rör om då och då. Potatismoset Gör en egen mos eller pulvermos som blandas med hälften av den rivna osten tillsammans med dom övriga ingredienserna. Lägg nu mos och färs i strängar, varannan mos och varannan färs. Strö den resterande osten över färssträngarna. Sätt in fatet i ugnen i 225 grader ca 15 - 20 minuter. Garnera med persilja. Servera små festgurkor och syltlök samt grönsallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben