Färs på spett

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Välj den färs du gillar bäst, nöt eller lamm, båda blir lika gott. Servera med eller utan spett. Färsen är smaksatt med marinerade soltorkade tomater. De lagas enkelt i ugn. Ris med grönsaker är gott till, ta det du har hemma till exempel paprika, ärter majs, tomat. Matlagningsyoghurt eller en enkel tsatsiki passar som sås.

Ingredienser

  • 400 g nöt- eller lammfärs
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar, nymald
  • 1 st ägg
  • 0,5 st gul lök
  • 6 st soltorkade tomater, i örtolja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 140 g bacon, i paket
  • 0,5 tsk rosmarin
  • 12 st grillspett, av trä
  • Tillbehör
  • Ris
  • Sallad
  • Matlagningsyoghurt smaksatt med hackad basilika
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250°. Låt ströbrödet svälla i mjölk en stund. Blanda sedan med färs, salt, peppar och ägg till en smet. Hacka lök och soltorkade tomater (obs! spara oljan) fint och blanda ner i färsen. Pressa i vitlök. Forma färsen till järpar och linda in varje i en baconskiva. Lägg färsjärparna i en långpanna och pensla med örtoljan från tomaterna. Strö över lite rosmarin. Stek dem mitt i ugnen ca 20 minuter. Stick i träspetten när de är klara.
    2. Servera med tillbehören.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    virrestad 10 februari 2012

    Jätte goda spett ! Barnen älskade dem.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben