Bearnaise-toppad potatisgratäng med färs

Serverar: 4 portioner

Kanon god fredags mat

Ingredienser

  • 240 gr köttfärs
  • 1 burk skivade bambuskott
  • 2 gula lökar
  • 1 påse kryddig bearnaisesås
  • 1 burk creme fraiche
  • 1 1/2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 10-12 st potatisar
  • Instruktioner

    Strimla löken, fräs grönsakerna med färsen och krydda. Lägg ugns form och fördela skivad potatis över. Blanda pulvret i 2 dl vatten och blanda i creme fraichen. Låt koka upp. Häll över gratängen. Gratinera i 225 gr i ca 30-40 min, tills potatisen är mjuk. Servera med sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (12)

    Bobbelibobb 24 januari 2008

    Detta måste jag prova imorgon till middag, låter mycket gott. Återkommer med betyget, men jag tror det kommer att bli en 5:a.

    Gnagett 5 april 2008

    Det här var gott. Kan verkligen rekommenderas.

    monicadanell 18 maj 2008

    Hej igår lagade jag denna rätt mycket god kommer att göra den fler gånger

    Mellanbellan 15 juni 2008

    Tack för dagens middagstips. Jag kommer att göra det fler gånger.

    mammis 12 januari 2009

    Mums detta var jättegott Jag använde även grädde till såsen. he he Det här kommer jag att göra fler gånger MVH/Camilla

    loppan35 24 februari 2009

    jättegott!!!

    ullisw 24 januari 2010

    Det här va jättegott! Kommer helt klart göra det här igen. :o)

    loppan35 2 december 2010

    andra gången jag har gjort denna goda gratäng, sänder även med en liten bild.

    peter_karlsson_3158 23 mars 2014

    tummen upp!!!!!!!!

    grassicats 24 mars 2014

    Gott...

    osita 20 maj 2014

    Mycket gott! Tog lite champinjoner istället för bambuskott. Gott det med.

    osita 23 maj 2014

    Varför kan jag inte rösta på detta recept??????????

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben