Färs och svamppanna

Serverar: 4 portioner

Åååh vilken god köttfärsrätt! Blev bjuden på denna av min svärmor igår och rackarns vad gott det var! Går utmärkt att göra på quornfärs för ett grönare alternativ.

Ingredienser

  • 4 morötter
  • 200 g kantareller
  • 1 1/2 msk flytande margarin ( till stekning )
  • 500 g köttfärs
  • 1 msk soja
  • 1 tsk salt
  • 1-2 krm svartpeppar
  • 1 1/2 dl grädde 5 %
  • Potatis
  • Instruktioner

    1. Skala och grovriv morötterna. Fräs morötter och svamp i lite margarin tills all vätska kokat in. Ta upp på ett fat.
    2. Fräs färsen i resten av margarinet. Krydda med soja, salt och peppar. Vänd ner morötter och svamp. Häll på grädden. Låt puttra i ca 5 minuter.
    3. Servera med pressad potatis och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    juntan 12 juli 2009

    Det här va supergott! O väldigt lätt o göra. Kommer absolut o göra detta fler gånger.

    Lennart_58 13 augusti 2009

    Tack för omtanken (quorn) detta är ju toppitppen, värt 1+2+2 poäng =5p jippii, Lennart.

    soleken 2 december 2009

    Hittade receptet i en ica tidning för längesedan. Har gjort det flera gånger och det är riktigt gott. Ett kanonrecept!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben