Kebab av kycklinglårfilé

Serverar: 6 portioner

Marinaden mörar och ger smak åt kycklingen. Räcker till 6 pitabröd. Receptet till själva kebaben hittade jag på Kryddburken.

Ingredienser

  • 1 kg kycklinglårfilé
  • 5 dl naturell yoghurt
  • Saft av en pressad citron
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • ½ tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • ½ tsk kajennpeppar
  • ½ tsk svartpeppar
  • Olja till stekning
  • Salt
  • Sallad
  • Rå lök
  • Tomat
  • Sås
  • 3 dl grekisk yoghurt
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • 2-3 msk majonnäs
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 6 pitabröd
  • Instruktioner

    1. Blanda marinaden. Lägg kycklingen i dubbla fryspåsar och häll den över.
    2. Krama ur luften och lägg kycklingen i kyl i två dagar för att marineras.
    3. Häll därefter bort marinaden och skär kycklingen i smala strimlor som fräses i olja tills de fått fin färg. Smaka eventuellt av med lite salt.
    4. Blanda ihop såsen och smaka av den med salt och peppar.
    5. Fyll pitabröd med kyckling, sallad, rå lök, tomat och toppa med såsen.

    Liknande recept

    2.5
    20 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben