Kebabgratäng á la Monika

Serverar: 4-6 portioner

Mycket god och enkel bjudmat... Garnera gärna med några inlagda gröna fefferoni.

Ingredienser

  • 600 g strimlat kött av nöt eller fläskkött
  • 2 gula lökar
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl mjölk
  • Ca 1 ½ dl crème fraiche med chili och paprikasmak
  • Ca 1 dl Heinz chilisås
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 krm chili grillkrydda
  • ½ msk kebabkrydda, eller efter smak
  • 3-4 färska champinjoner
  • ½ msk Bongs Italy kalvfond
  • ½ tsk Dijonsenap
  • Ca 1 dl riven mozzarellaost
  • 2 msk smör till stekningen
  • Instruktioner

    1. Hacka löken och skär svampen i mindre bitar. Fräs svampen i en stekgryta några minuter. Tillsätt lök och vitlök i och låt detta steka med tills löken blivit mjuk utan att ta färg. Häll på grädde, crème fraiche, mjölk och chilisås. Tillsätt kryddor, senap och fond. Låt allt småputtra i ca 5 minuter.
    2. Fräs det strimlade köttet ca 5 minuter i en stekpanna. Blanda ner köttet i gräddblandningen. Låt alltsammans småputtra ca 10 minuter. Späd ev. med lite vatten om du tycker att det blir för tjockt. Smaka av, och krydda mer efter smak.
    3. Slå allt i en smord eldfast gratängform. Strö över riven ost. Gratinera i ugn 225 grader i ca 10-15 minuter eller tills det fått lagom färg.
    4. Servera rätten tillsammans med kokt ris eller pasta, samt en god grönsallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben