Kefta bite

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Som en pizza men ändå inte

Ingredienser

  • 5 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 75 g margarin eller smör
  • 2 dl mjölk
  • 400 gr nötfärs
  • 2-3 vitlöksklyftor (fin hackade)
  • 1/2 dl persilja (hackad)
  • Grovmalen svart peppar (efter smak)
  • Salt (efter smak)
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, bakpulver, salt i en bunke. Tillsätt matfettet skuret i små bitar. Finfördela med fingrarna till en grynig massa. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt till en smidig deg. Kavla ut degen till två runda pizzor eller kavla ut dem till små portions pizzor. Lägg dem på en smord plåt
    2. Blanda färsen med kryddorna, vitlöken samt persiljan. Fördela färsen på pizzabottnarna. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 15-20 minuter. Servera med turkisk yogurt som är smaksatt antingen med salt eller vitlök. Dela pizzan i mindre bitar och dippa i yogurten.
    3. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 15-20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben