Kerstins äppel- och vinbärsmums!

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Är mäkta stolt över detta receptet då det varit infört i Allt om Mat (nr 4 1994). Innehar nu också ett fint förkläde som pris. Kom på detta recept då jag hade röda vinbär kvar i frysen och hade gjort saft och gele så det räckte. Hoppas ni oxå gillar det.

Ingredienser

  • 4 st äpplen
  • 1/2 citron
  • 1 dl sirap
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk kardemumma
  • 100 gr oskållad mald mandel
  • 25-50 gr kallt smör
  • ca 3 dl röda vinbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och kärna ur äpplena. skär dom i klyftor och lägg i ett vackert mönster i en smord ungssäker form. Pressa citronen över äpplena.
    2. Ringla över sirapen och strö över kanel. kardemumma samt den malda mandeln. Hyvla smör över och strö på vinbären. Grädda i mitten av ugnen ca 20-25 minuter. Servera med vaniljglass eller vaniljsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Wombat04 9 september 2009

    Hej! Är det du som är Kerstin? Gud vad roligt! Jag har haft det receptet sparat i många år på diverse ställen och även prövat det och det är inte sant så gott det är. Nu måste jag betygsätta också! Vad kul det här var ... Bella (Wombat04)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben