Kerstins grönsakssoppa med Aioli

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Den här soppan tycker jag är god. Mycket smak.

Ingredienser

  • 4 potatisar
  • 2 morötter
  • ½ stånd blekselleri
  • 1 gul lök
  • 1 purjolök
  • 4 tomater, skållade och tärnade
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 tsk örtsalt
  • 1 krm timjan
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 msk pressad citron
  • Till stekning
  • Olivolja
  • Till servering
  • Färsk gurka
  • Instruktioner

    Tärna eller strimla potatisen och morötterna. Skiva bleksellerin, löken och purjolöken. Bryn löken och purjolöken i olivoljan i en större gryta. Tillsätt alla grönsaker utom gurkan. Häll på 1 liter vatten, de skållade och tärnade tomaterna. Låt koka upp. Tillsätt buljongtärningarna, örtsalt och timjan. Låt småkoka tills grönsakerna är mjuka, ca 20 minuter. Medan soppan kokar, strimla gurkan i tunna stavar. Tillsätt gurkan i soppan precis innan serveringen. Häll upp i varma tallrikar och klicka en sked aioli över. Aioli: Blanda 1 brk cremefraiche med 2 pressade vitlöksklyftor o 1 dl finhackad persilja, smaksätt med lite saft från en citron och örtsalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben