Kerstins gulaschsoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Tips: 1-2 dl vispgrädde rundar av soppan.

Ingredienser

  • Ca 250 g fint strimlad lövbiff
  • 2 gula lökar
  • 3 potatisar
  • 1 röd paprika
  • Smör till stekning
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1-2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 1/2 -1 tsk oregano
  • ½ dl tomatpuré
  • ca 1 liter köttbuljong av tärning eller fond
  • Garnering
  • Ca ½ strimlad paprika & hackat kryddgrönt
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken 2. Skala tärna potatisen 3. Tärna paprikan 4. Fräs löken i smör, tillsätt köttet och vitlöken. 5. Låt allt bli brynt. 6. Tillsätt kryddorna 7. Rör ner tomatpurén och buljongen och tillsätt potatisen 8. Låt puttra samman 10-15 min 9. Låt paprikan sjuda med de sista 5 min 10. Smaksätt ev. med mera kryddor 11. Strö över Graneringen

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben