Kerstins kaffekaka

Serverar: 15 portioner

Tid: 55 minuter

En enkel och god chokladkaka med kokosglasyr.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 2-3 msk kakao
  • 150 g smör eller margarin
  • 1 1/2 dl vatten
  • Glasyr
  • 1 msk kakao
  • 1 1/2 dl kokosflingor
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 3 msk smör
  • 3 msk kaffe
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret i en kastrull och tillsätt vatten. Blanda de torra ingredienserna i en skild bunke och sikta ner lite åt gången, varvat med smörblandningen i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 2 liter.
    3. Grädda kakan mitt i ugnen ca 45 min i 175°. Låt kakan svalna litet i formen innan den stjälps upp på ett fat.
    4. Blanda alla ingredienser till glasyren i en kastrull och koka upp. Bred ut galsyren på kakan.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 45 min
    6-8
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben