Judisk kaffekaka

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 30 minuter

Det här receptet har vi fått av pappas arbets kollega och det är jättegott.

Ingredienser

  • Kaka
  • 115 g margarin
  • 2 ½ dl strösocker
  • 2 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1/4 tsk salt
  • 2 ½ dl filmjölk eller turkiskyouhurt
  • 6 droppar bittermandel
  • 6 sötmandel
  • Fyllning
  • 100 g sötmandel
  • 2 tsk kanel
  • 2 ½ dl farin socker
  • 2 msk smält margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Ugn 175 grader.
    2. Smörj och bröa en 2 liters form. Hacka nötterna till fyllningen, blanda sedan alla torra ingredienser, smält margarinet och blanda väl.
    3. Rör margarin och socker till kakan pösigt. tillsätt äggen och rör tills massan är fin. Mal mandeln och blanda de torra ingredienserna inklusive mandeln väl. Tllsätt nu växelvis mjölblandning och filmjölk i äggsmeten arbeta smeten porös.
    4. Häll hälften av smeten i formen och sedan hälften av fyllningen över smeten. Sedan mera smet och resten av fyllningen. Dra igenom försiktigt med en gaffel så att kakan blir marmorerad.
    5. Grädda mitt i ugnen i 55-60 minuter, känn med en sticka den ska vara helt torr när den ska ut. Låt svalna.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 45 min
    6-8
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben