Kerstins kanelbullar

Serverar: 30 portioner

Kanelbullar med god fyllning.

Ingredienser

  • Deg
  • 50 g jäst
  • 150 g smält smör
  • ½ tsk salt
  • 1½ dl socker
  • 5 dl mjölk
  • 1,4 l vetemjöl
  • Fyllning
  • 200 g rumsvarmt smör
  • ½ pkt florsocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • Kanel
  • 1 vispat ägg
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Blanda degen och låt den jäsa ca ½ timme. Under tiden degen jäser blanda fyllningen;
    2. Ta fram matberedaren med tillhörande kniv och lägg i smör, florsocker och vaniljsocker. Kör till det blivit en jämn massa.
    3. När degen jäst klart, efter ca. 30 minuter, så kavlar man ut den och breder på smör och florsockermassan. Strö önskad mängd kanel över. Rulla ihop och skär ca 30 bitar som läggs i aluminiumformar. (om man använder pappersformar kan fyllningen lätt rinna ut på plåten)
    4. Låt bullarna jäsa ca 30 minuter och pensla med det uppvispade ägget och strö pärlsocker över. Grädda i ca 225 grader ungefär 6-8 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben