Mycket god och lättgjord efterrätt/dessert, som passar till vardag och fest.
Ingredienser
250 g Kesella 10 %
1 ägg
1 dl florsocker och lite garneringen
2 tsk vaniljsocker
4 st Savoiardikex
2 nektariner, delade i klyftor
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj 2 ugnssäkra portionsformar (11 cm i diameter) och fördela Savoiardikexen i dem (2 st i varje form).
Dela ägget och vispa äggvitan till ett riktigt fast skum. Blanda Kesella med äggula, florsocker och vaniljsocker. Vänd i äggvitan och blanda försiktigt till en jämn smet. Bred ostsmeten över kexen.
Fördela nektariner över ostsmeten, tryck ner något.
Grädda i mitten av ugnen ca 20-25 min eller tills smeten fått fin färg.
Garnera med florsocker.
Servera efterrätten när den har svalnat något.
Tips. Istället för nektariner kan man ta plommon eller bär.