Kesellagratinerade nektariner

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Mycket god och lättgjord efterrätt/dessert, som passar till vardag och fest.

Ingredienser

  • 250 g Kesella 10 %
  • 1 ägg
  • 1 dl florsocker och lite garneringen
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 st Savoiardikex
  • 2 nektariner, delade i klyftor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smörj 2 ugnssäkra portionsformar (11 cm i diameter) och fördela Savoiardikexen i dem (2 st i varje form).
    3. Dela ägget och vispa äggvitan till ett riktigt fast skum. Blanda Kesella med äggula, florsocker och vaniljsocker. Vänd i äggvitan och blanda försiktigt till en jämn smet. Bred ostsmeten över kexen.
    4. Fördela nektariner över ostsmeten, tryck ner något.
    5. Grädda i mitten av ugnen ca 20-25 min eller tills smeten fått fin färg.
    6. Garnera med florsocker.
    7. Servera efterrätten när den har svalnat något.
    8. Tips. Istället för nektariner kan man ta plommon eller bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben