Kesobullar

Serverar: 18 portioner

Saftiga och lättbakade bröd med keso och solrosfrön.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 4 dl ljummet vatten, ca 37 grader
  • 250 g keso
  • 3 msk neutral olja
  • 2 tsk salt
  • 6 dl rågsikt
  • 6-8 dl vetemjöl
  • 1 dl solrosfrön
  • Garnering
  • 1 dl solrosfrön
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke och rör ut den med det ljumma vattnet. Tillsätt alla ingredienser och arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
    2. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma den till en rulle. Dela degen i 18 bitar och forma dem till runda bullar. Doppa snittytan i solrosfrön.
    3. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
    4. Sätt ugnen på 225 grader.
    5. Grädda bröden mitt i ugnen i 10-12 minuter.

    Liknande recept

    5
    1 h 40 min
    25
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben