Serverar: 20-25 portioner
Mumsiga goda kesobullar som är mycket enkla att göra.
Perfekt till frukosten, fikat eller som komplement till middagen.
Ingredienser
1 pkt jäst
50 gam smör
5 dl mjölk
1 tsk salt
1/2 dl ljus sirap
1 liten burk keso
Ca 9 hg mjöl
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke.
- Smält smör, blanda med mjölken till 37 grader och rör ut med jästen. Häll i salt, sirap, keso och det mesta av mjölet. Jäs ca 40 minuter.
- Gör runda bullar och jäs ca 30 minuter till.
Sätt ugnen på 225 grader.
- Pensla bullarna med ägg. Grädda bullarna i ugnen ca 10 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (3)
Jag har bakat kesobröden nu i helgen. De blev saftiga och goda.
Kanongoda och enkla "bullar", blir väldigt fina hur man än gör känns det som. Jag bakar med hälften av vetemjölet och resten dinkelmjöl och resultatet blir väldigt goda och hållbara frallor. Tack för ett kanonrecept!
Jättegoda och saftiga bullar.