Kesobullar

Serverar: 22 portioner

Saftiga frukostbullar med keso, kli och russin är bra att ha på lut i frysen och ta ut och sprödvärma vid behov.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 50 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 2 msk honung
  • 250 g keso
  • 2 dl kruskakli
  • 2 dl russin
  • 4 dl fint rågmjöl
  • Ca 8 dl vetemjöl
  • Mjölk
  • Kruskakli
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader och rör ut jästen i degvätskan. Tillsätt salt, honung, keso, kli, russin och rågmjöl och rör om. Arbeta in vetemjölet, lite i taget, till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
    2. Ta upp och arbeta degen på mjölat bord. Dela degen i 22 bitar. Forma bitarna till runda bullar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
    3. Sätt ugnen på 250 grader.
    4. Pensla bullarna med mjölk och strö på kli. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Låt kallna på galler under bakduk.

    Liknande recept

    5
    1 h 40 min
    25
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben