Saftiga frukostbullar med keso, kli och russin är bra att ha på lut i frysen och ta ut och sprödvärma vid behov.
Ingredienser
50 g jäst
50 g smör
5 dl mjölk
1 tsk salt
2 msk honung
250 g keso
2 dl kruskakli
2 dl russin
4 dl fint rågmjöl
Ca 8 dl vetemjöl
Mjölk
Kruskakli
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader och rör ut jästen i degvätskan. Tillsätt salt, honung, keso, kli, russin och rågmjöl och rör om. Arbeta in vetemjölet, lite i taget, till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
- Ta upp och arbeta degen på mjölat bord. Dela degen i 22 bitar. Forma bitarna till runda bullar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Pensla bullarna med mjölk och strö på kli. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Låt kallna på galler under bakduk.
Liknande recept
Kommentarer (0)