Kesobullar

Serverar: 30 portioner

Smaskiga. Gott med keso. Vågar du testa?

Ingredienser

  • 100 g jäst
  • 1/2 l mjölk
  • 2 ägg
  • 1-1½ dl Keso
  • 1 msk salt
  • 150 g smör
  • 17 dl vetemjöl
  • 1 ägg till pensling
  • Vallmofrö
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen i mjölken.
    2. Smält smöret. Tillsätt smöret och de övriga ingredienserna.
    3. Låt jäsa i 40 minuter.
    4. Ta upp degen och forma till bullar som läggs på plåt med bakplåtspapper.
    5. Låt jäsa ca 20 minuter.
    6. Strö på vallmofrö och sätt in i ugnen ca 10-15 minuter i 225 grader.

    Liknande recept

    5
    1 h 40 min
    25
    3

    Kommentarer (4)

    monika68 17 juli 2009

    mycket goda,mjuka.lätta att göra = )

    pannben 16 juni 2010

    Super goda och lättbakade! Hela familjen älskade dom,så dessa kommer vi att göra fler gånger:) Tack för ett super recept! Mvh Pannben

    lillawe 20 januari 2011

    Hej! Toppen goda Kesobröd! //lillawe

    pihal 5 november 2011

    toppenbra deg och jättegoda. Kommer att baka dessa fler gånger. En 4:a i betyg.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben