Kesolimpa med frukt och frön

Serverar: 1 portioner

Lättbakad och saftg limpa med torkad frukt, solros- och linfrön. Den känns inte alls söt i smaken.

Ingredienser

  • 3/4 dl torkad frukt (3 aprikoser och 2 äppelringar)
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl dinkelmjöl fullkorn
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1-1½ tsk salt
  • 2 dl keso
  • 3 dl vatten
  • ½ dl rapsolja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en avlång form, ca 1½ liter.
    2. Hacka de torkade frukterna i småbitar. Blanda dem med alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner keso, vatten och rapsolja.
    3. Klicka ner den kletiga degen i brödformen och grädda brödet längst ner i ugnen i ca 60 minuter. Täck eventuellt brödet de sista 10 minuterna med folie. stjälp upp brödet och låt det kallna under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben