Kex med sesamfrön Glutenfria!!!

Serverar: 20 portioner

Tid: 1 timme

Goda GF kex ca 20,st.

Ingredienser

  • 4 dl Grov Glutenfri Mjölmix
  • 2 msk Råsocker strö
  • 1 tsk Hjorthornssalt
  • 2 krm Salt
  • 100 g Smör eller flytande margarin
  • 1 dl Kesella
  • ¼ dl Fiberx
  • 2 dl Sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Blanda alla torra ingredienserna i en skål. Tillsätt smör, (eller flytande margarin) och kesella, arbeta samman till en deg.
    2. Låt villa i kylskåpet minst 30 minuter.
    3. Strö lite av mjölblandningen på arbetsbänken och knåda degen väl.
    4. Kavla med kruskavel ut degen till en ca 2 mm tjock fyrkantig platta.
    5. Skär ut rutor ca 7 cm i kvadrat. Lägg på bakpappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter på 225 grader. Låt svalna under en bakduk på bakplåtspappret innan de lossas.
    6. Servera kexen till ost och frukt!!! Lycka Till!!!

    Liknande recept

    4.7
    20
    2
    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben