Smakar precis som kex. Tips ta pepparkaksformar så får du den formen som du vill ha, tex en båt eller kanin som jag har.
Ingredienser
100 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
1,5 dl vetemjöl
1 dl majsstärkelse (Maizena)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 C. Vispa smör och florsocker vitt och poröst, gärna med elvispens vispar.
- Sikta ner mjöl och Maizena och vispa på låg hastighet tills allt är blandat och det blivit en smulig deg. Använd händerna och tryck ihop smulorna till en deg i bunken. Ta upp degen på mjölad köksbänk.
- Kavla ut den till en tunn platta på mjölad bänk. Ta ut kakor med ett mått eller ett dricksglas. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.
- Baka kakorna mitt i ugnen i cirka 12-15 minuter eller tills kakorna fått lite färg. Låt kakorna svalna på plåten.
- Tips
I stället för att kavla ut degen kan du göra en tjock rulle. Låt den vila i kylskåp i 1 timme eller över natten. Skär tunna skivor och lägg på plåt.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Relaterade Artiklar
Cheesecake med persikor
Cheesecake är en engelsk kaka som består av en kräm på en kexbotten...
Äggplantor
Finns det någon vackrare grönsak än en spegelblank, slät, mörkviole...
Värmande drycker
Hu,vad ruggigt det är. Vad passar väl bättre är lite värmande dryck...
HEj! Underbart goda, spröda härliga kex! Tack för receptet! De kommer att bakas fler gånger! De blev oerhört fina också då barnen gjorde ekorrar o nallebjörnar med kakfigurer här.... Jag ströade dem med en blandning av kanel o socker också, det blev extra smaskigt! MVh Irene
Tack för det goda receptet på kexen Kexen uppskattades av både stora och små. De va toppen goda