Kex- och nötfudge med rispuffar

Serverar: 70 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Smarrig fudge med fyllig chokladsmak.

Ingredienser

  • 5 dl grädde
  • 5 dl strösocker
  • 2 msk sirap
  • 5 msk kakao
  • 100 g blockchoklad
  • 2 msk smör eller margarin
  • Rivet skal av en apelsin
  • 1 påse nötmix 70 g
  • 10 digestivekex
  • 2-3 dl rispuffar
  • 1 msk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Hacka/ mixa nötmixen grovt med digestivekexen och hälften av puffarna (resten kan vara hela)
    2. Bryt blockchokladen i bitar och smält ihop den med matfett, grädde, socker, sirap, och kakao i en tjockbottnad gryta, som bör vara minst 2 liter, så inte massan kokar över.
    3. Koka häftigt i ca en timme tills smeten tjocknat och sockrar sig i kanterna.
    4. När massan klarar kulprovet (några droppar smet i kallt vatten går att rulla till en kula) så flytta grytan från värmen, och blanda ner det hackade med apelsinskal, vaniljsocker, kex / rispuffshacket i massan, och häll i en form.
    5. Ställ formen svalt att stelna. Skär i vad du tycker är lagom stora bitar.

    Liknande recept

    4.4
    40 min
    6-10
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben