Key lime pie med jordgubb och blåbär

Serverar: 6 portioner

Gjorde denna paj för första gången och det blev kärlek vid första tuggan och smaskens till sista slicket. Lätt att göra var ju också ett plus.

Ingredienser

  • Botten
  • 200 g digestivekex
  • 100 g smält smör
  • 2 msk socker
  • Fyllning
  • 397 g kondenserad mjölk (1 liten burk)
  • 4 äggulor
  • 3 lime
  • Topping
  • 1 dl blåbär, färska eller frysta
  • 2 msk vatten
  • 1 msk socker
  • ½ l färska jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Mixa kexen med det smälta smöret och sockret. Tryck ut i en form och baka på 180 grader tills den är gyllene. Låt svalna.
    2. Riv skalet och pressa saften ur limen. Blanda detta med äggen och den kondenserade mjölken.
    3. Häll detta i formen och grädda vid 100 grader i ca 30 minuter, den skall ha stelnat. Jag fick höja ugnsvärmen lite och ha den inne i 40 minuter.
    4. Mixa blåbär och socker och vatten till en sås och stryk ut på pajen när den kallnat och garnera med jordgubbar. Servera gärna med en klick vispad grädde.

    Liknande recept

    5
    1 h 45 min
    4
    3
    4.2
    30 min
    16
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben