Khoreshte morgh va mive

Serverar: 4 portioner

Persisk fruktkyckling Det går också bra med strimlade kycklingfiléer. I så fall bör även plommonen delas

Ingredienser

  • 1 stor kyckling (ca 1,5 kg)
  • 1 stor gul lök
  • ½ dl olivolja
  • 1 dl russin
  • 3 dl katrinplommin (ca: 150g)
  • 1 dl gröns oliver
  • 1 krm gurkmeja
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm paprikapulver
  • ½ liter kokande vatten
  • 1 buljongtärning
  • 1 röd paprika
  • 2 msk Zereshk (torkade berberisbär)
  • Salt, var mycket sparsam
  • Instruktioner

    1. Hacka och fräs löken i en panna. Dela kycklingen i bitar (låt ben och skinn sitta kvar) och fräs bitarna tills de fått fin färg, men inte blivit genomstekta. Lägg köttet tillsammans med den frästa löken i en kastrull. Tillsätt ½ liter kokande vatten och låt koka under lock i 10-15 minuter. Tillsätt kryddor, buljong, oliver, plommon och russin och låt det småkoka under lock ca: 10 minuter eller tills kycklingen är mör.
    2. Under tiden hacka paprikan fint och fräs den i lite olja. Strax före serveringen tillsätt paprikan och bären och rör försiktigt om.
    3. Servera med ris

    Liknande recept

    4.4
    1 h 45 min
    7-8
    5
    4.3
    1 h 45 min
    6-8
    15

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben