Kickis stora blåbärsmuffins

Serverar: 9 portioner

Blir extra saftiga av filen.

Ingredienser

  • 2 ½ dl råsocker strö eller vanligt strösocker
  • 2 stora ägg eller 3 små
  • 5 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 2 tsk äkta vaniljsocker
  • 125 g smält smör
  • 1 ½ dl fil
  • 2 ½ dl frysta eller färska blåbär
  • 9 stora muffinsformar eller 15 mindre
  • Instruktioner

    1. Tina frysta bär en aning men inte helt.
    2. Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
    3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner i äggvispet.
    4. Tillsätt fil och smält smör.
    5. Vänd ihop smeten försiktigt tillsammans med blåbären.
    6. Fyll muffinsformar till ¾ och grädda i 175º i mitten av ugnen ca 25-30 minuter. Prova med sticka.
    7. Sikta gärna över florsocker vid serveringen.

    Liknande recept

    4.7
    35 min
    12
    18

    Kommentarer (6)

    guardianlinda 13 juli 2009

    Bakade dessa ljuvliga muffins igår.....Smeten var underbar att jobba med, luftig och lätt....Jag tog hallon istället för blåbär och strödde pärlsocker på innan gräddning, blev jättemumsigt.....Jag fick ut 9 st stora muffins och 2 mindre.....Detta är ett av de bästa recept jag gjort och kommer att göras flera gånger, synd att det ej finns fler än 5 stjärnor att ge/Kram Linda

    guardianlinda 13 juli 2009

    Jag räknade fel, fick ut 12 stora och 2 mindre, använde naturell yoghurt istället för fil......Bjöd mina föräldrar på dessa idag så nu är det bara 6 muffins kvar....Hihi/Kram Linda

    eblad 25 juli 2009

    Bakade de här till sonens 1-årskalas... oj oj vad uppskattade! Nu är det dags för kalas igen och får göra nya för alla gick åt...! Supergoda!! :)

    Trollan98 20 juni 2010

    Om man rör om smeten mer får man lila muffins! Dom är jätte goda

    MrsG 30 januari 2011

    Gjorde dessa häromdagen och jösses vad goda de är. Blev 15 stycken! Kommer att göra dem igen!!!!!!

    Leolia 8 oktober 2011

    Bästa muffinsreceptet någonsin!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben