Kikärtsallad med ruccola och citrongräsdressing

Serverar: 4 portioner

Det var jättegott!

Ingredienser

  • 400 g färska broccolibuketter
  • 250 g färska sockerärter
  • 75 g ruccola
  • 2-3 morötter
  • 100 g risnudlar
  • 1-2 burkar kikärter
  • 2 msk färsk koriander
  • Citrongräsdressing
  • 1,25 dl pressad citron
  • 0,6 dl (50 g) farinsocker
  • 2 stjälkar citrongräs
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk rapsolja
  • Instruktioner

    1. Koka eller ånga broccoli och sockerärtor var för sig tills de är mjuka med tuggmotstånd. Låt rinna av och svalna.
    2. Skölj sallaten. Skala morötterna och fortsätt "skala" dem i långa band. Koka nudlarna tills de precis är mjuka. Skölj under kallt vatten och låt rinna av noga.
    3. Blanda broccoli, sockerärtor, rucolasallat, morötter, nudlar, kikärtor och koriander i en skål.
    4. Blanda eller mixa alla ingredienserna till dressingen. Häll dressingen över salladen eller servera den separat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben