Kikärtsbiffar på salladsbädd

Serverar: 4 portioner

Smakrika vegetariska biffar som serveras med rostad potatis och vitlökssås.

Ingredienser

  • 400-500 g kokta kikärter
  • 2 krm mald chilipeppar
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 krm mald ingefära
  • ½ tsk mald koriander
  • ½ tsk salt
  • 1 krm mald svartpeppar
  • 1 ägg
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 msk färsk, hackad persilja eller koriander
  • Ev 1 msk finhackad färsk chilifrukt
  • 2 msk olivolja
  • Sallad
  • 2 morötter
  • 1 paprika
  • 1 apelsin
  • 100 g färsk rucolasallad eller spenat
  • Kärnor från 1 granatäpple
  • 1-2 msk solroskärnor
  • Vitlökssås
  • 2½ dl iMat, Oatly, 7% eller 13%
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk rivet skal av citron
  • Rostad potatis
  • 800 g potatis
  • 2 tsk olivolja
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skölj och skär potatisen i klyftor. Lägg dem på en plåt. Vänd dem i olivolja. Rosta potatisen samtidigt som biffarna steks. Rosta i 250 graders varm ugn 10-15 minuter. Strö över lite salt.
    2. Skala och grovriv morötterna. Kärna ur och finstrimla paprika. Skala och skär apelsinen i klyftor. Ta ut granatäppelkärnorna. Varva salladsingredienserna i en skål och strö över granatäppelkärnor och solrosfrön.
    3. Blanda iMat med pressad vitlök och rivet skal av citron, lite salt och peppar. Låt sallad och dressingen stå kallt.
    4. Mixa alla ingredienser till biffarna utom persilja och färsk chili till en slät smet. Rör ner hackad persilja och ev färsk chili Klicka ut och stek biffarna i olivolja i en stekpanna, 2 minuter per sida.
    5. Servera kikärtsbiffarna med nyrostad potatis och sallad. Ringla dressingen över.

    Liknande recept

    3
    45 min
    2-3
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben