Ädelostfylld lax på salladsbädd

Serverar: 4 portioner

En laxrätt till helgen.

Ingredienser

  • 4 portionsbitar laxfilé (ca 600 g)
  • 3-5 krm salt
  • 100 g ädelost, max 17 %
  • 5 msk lätt crème fraiche
  • 1 tsk rosépeppar
  • Salladsbädd
  • 1 liten slanggurka
  • 2 msk tistel- eller rapsolja
  • 2 msk pressad lime
  • 2-3 krm flingsalt
  • Blandade salladsblad
  • 3 tomater
  • 800 g potatis
  • Instruktioner

    1. Skär ett ganska djupt snitt på ovansidan av varje laxbit. Salta.
    2. Blanda smulad ost och crème fraiche och fyll i snittet. Lägg laxen i en ugnsform och baka i mitten av ugnen i 225 grader tills den precis är genomstekt och osten fått färg, 15-20 minuter.
    3. Blanda gurka, urkärnad och skuren i skivor, med olja, lime och salt och låt marinera medan fisken bakas. Lägg ut sallad och tomater i bitar på ett fat, lägg på gurkan och sist den varma laxen.
    4. Strö på , smulad rosépeppar och servera med nykokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    christincarlsson 20 oktober 2012

    Gott!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben