Ädelostfylld lax

Serverar: 4 portioner

Lax smaksatt med ädelost och rosépeppar som serveras med en sallad av gurka, sugarsnaps, körsbärstomater mm

Ingredienser

  • 4 bitar laxfilé, 600 g
  • 100 g ädelost
  • 4 msk lätt créme fraiche
  • 1 tsk rosépeppar
  • 2 msk persilja
  • Salt
  • Sallad
  • ½ gurka
  • Saft av 1 lime
  • 2 msk rapsolja
  • 200 g blandad sallad
  • 175 g sugarsnaps (ärtskidor)
  • 10 körsbärstomater
  • Instruktioner

    1. Ugn: 225°
    2. Skär ett djupt, längsgående snitt i varje laxbit. Blanda smulad ädelost med créme fraiche, krossad rosépeppar och hackad persilja.
    3. Fördela fyllningen i laxbitarna och krydda med salt. Baka i ugn i ca 10 minuter.
    4. Sallad: Dela gurkan på längden och gröp ur kärnorna. Skiva och blanda gurkan med limesaft och olja. Låt gurkan dra medan laxen bakas.
    5. Rensa sugarsnapsen och koka i 2 minuter. Spola dem kalla och blanda med sallad, gurka och halverade tomater.
    6. Servera salladen till laxen med kokt potatis.
    7. Lycka till! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben