Lax smaksatt med ädelost och rosépeppar som serveras med en sallad av gurka, sugarsnaps, körsbärstomater mm
Ingredienser
4 bitar laxfilé, 600 g
100 g ädelost
4 msk lätt créme fraiche
1 tsk rosépeppar
2 msk persilja
Salt
Sallad
½ gurka
Saft av 1 lime
2 msk rapsolja
200 g blandad sallad
175 g sugarsnaps (ärtskidor)
10 körsbärstomater
Instruktioner
- Ugn: 225°
- Skär ett djupt, längsgående snitt i varje laxbit.
Blanda smulad ädelost med créme fraiche, krossad rosépeppar och hackad persilja.
- Fördela fyllningen i laxbitarna och krydda med salt.
Baka i ugn i ca 10 minuter.
- Sallad: Dela gurkan på längden och gröp ur kärnorna.
Skiva och blanda gurkan med limesaft och olja.
Låt gurkan dra medan laxen bakas.
- Rensa sugarsnapsen och koka i 2 minuter.
Spola dem kalla och blanda med sallad, gurka och halverade tomater.
- Servera salladen till laxen med kokt potatis.
- Lycka till! Smaklig måltid.
Liknande recept
Kommentarer (0)