Spenat & kikärtsbiffar med curry.

Serverar: 5 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

Supergoda och nyttiga vegetariska biffar med härlig smak.

Ingredienser

  • 2 burkar kikärtor, ca.400-500 gram
  • 300 gram spenat (frusen går bra)
  • 1 gul lök
  • 2 stora vitlöksklyftor
  • 2 msk majsstärkelse
  • 2 dl mjölk
  • 2 st ägg
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1-2 msk curry
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk stark paprikapulver
  • 1 msk smör
  • Instruktioner

    1. Skölj av kikärtorna i ett durkslag och låt dem rinna av en stund.
    2. Mixa kikärtorna till en slät färs. Blanda ner spenat, hackad gul lök och pressade vitlöksklyftor.
    3. Tillsätt sedan mjölk, ägg, majsstärkelse och alla kryddor. Blanda väl.
    4. Forma till medelstora biffar och stek i smör ca.3-4 min på varje sida.
    5. Servera med ris, sallad och en god yoghurtsås efter tycke.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Sussilo56 6 april 2014

    Mycket goda biffar! 👍 Vi åt Tabbuleh och en kall vitlöks- och persiljesås till.

    Buspippi 22 oktober 2014

    De blev goda men jag kunde inte göra efter receptet för då hade det blivit som en soppa. Hade i ett ägg men uteslöt mjölken helt och ett ägg. Så gillar vi inte curry så vi uteslöt det med. Tack för receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben