Kikärtsbiffar

Serverar: 4 portioner

Kryddor som får dig att tänka på de lite soligare platserna i världen.

Ingredienser

  • 2 tetror GoGreen kikärter (à 380 g)
  • 2 ägg
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk maizena mjöl
  • 1 kruka koriander
  • 1 tsk spiskummin
  • Salt
  • Peppar
  • Smör/margarin, att steka i
  • 1 påse Findus Potatisklyftor med grillade grönsaker (900 g)
  • 1 tetra GoGreen salsa mexicana (380 g)
  • Valfri sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på ca 200 grader.
    2. Skölj kikärter, låt rinna av och mixa 2/3 med ägg, vitlök och Maizena. Vänd i de sista och smaka av med koriander, spiskummin, salt och peppar. Forma önskat stora biffar. Stek på båda sidor på medelhög värme.
    3. Sätt under tiden in klyftpotatisen i ugnen och värm på mexicanaröra.
    4. Lägg 2–3 bönbiffar på en tallrik (gärna med lite sallad under), tillsammans med klyftpotatisen. Toppa med röran.

    Liknande recept

    3
    45 min
    2-3
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben