Serverar: 4 portioner
Tid: 20 minuter
Vegetariskt, lättlagat och gott
Häll kikärterna i ett durkslag och spola dem väl under rinnande kallt vatten. Lägg i en matberedare och kör till en jämn massa. Skala och finhacka lök och vitlök o stek hacket mjukt i olja. Blanda löken med kikärtsmassa. Tillsätt kryddor och salt. Forma kikärtsblandningen till ”biffar” och stek ca 3 minuter på varje sida. Servera med ris, bulgur eller couscous och sallad och en yoghurtsås. Gott
Tja, gav den bara en trea, men kommer nog göra biffarna igen - men med en del ändringar. Det kommer bli lite hackad chili i för att ge mer smak, och antingen olja eller ägg för att binda smeten - jag tyckte att de var lite besvärliga att få att hålla ihop. Men det är ju gott med kikärtor! Skulle gärna se ett färdigt recept på passande sås också - för där har jag lite dålig fantasi...
Jag åt biffarna med pitabröd och lite limeyoughurt, fräsch sallad.... Gott