Kikärtsbiffar

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Vegetariskt, lättlagat och gott

Ingredienser

  • 400 g kikärter på burk
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 krm malen koriander
  • 2 krm malen spiskummin
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 krm chilipulver
  • 1 krm salt
  • olja till stekning
  • Instruktioner

    Häll kikärterna i ett durkslag och spola dem väl under rinnande kallt vatten. Lägg i en matberedare och kör till en jämn massa. Skala och finhacka lök och vitlök o stek hacket mjukt i olja. Blanda löken med kikärtsmassa. Tillsätt kryddor och salt. Forma kikärtsblandningen till ”biffar” och stek ca 3 minuter på varje sida. Servera med ris, bulgur eller couscous och sallad och en yoghurtsås. Gott

    Liknande recept

    3
    45 min
    2-3
    1

    Kommentarer (2)

    frucaos 28 maj 2008

    Tja, gav den bara en trea, men kommer nog göra biffarna igen - men med en del ändringar. Det kommer bli lite hackad chili i för att ge mer smak, och antingen olja eller ägg för att binda smeten - jag tyckte att de var lite besvärliga att få att hålla ihop. Men det är ju gott med kikärtor! Skulle gärna se ett färdigt recept på passande sås också - för där har jag lite dålig fantasi...

    stunberg 20 oktober 2008

    Jag åt biffarna med pitabröd och lite limeyoughurt, fräsch sallad.... Gott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben