Kikärtscurry med jordnötssmör och lime

Serverar: 4 portioner

Jordnötssmör i kombination med curry, kokos och lime är verkligen en höjdare. Prova!

Ingredienser

  • 4 portioner ris
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk curry
  • Rapsolja att fräsa i
  • 4 dl kokosmjölk
  • 400 g krossade tomater
  • 6-7 dl kokta kikärter
  • ½ dl jordnötssmör
  • 2 bananer (kan uteslutas)
  • Lite japansk sojasås
  • Servering
  • Färsk koriander
  • Hackade jordnötter
  • Sambal oelek
  • Lime i klyftor
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
    2. Hacka lök och vitlök fint och fräs tillsammans med curry i en gryta. Tillsätt kokosmjölk, krossad tomater, kikärter och jordnötssmör och koka upp.
    3. Låt puttra ett par minuter, utan lock. Skiva bananerna, vänd ner i grytan och smaka av med sojasås.
    4. Servera kikärtscurryn med kokt ris, färsk koriander, hackade jordnötter, sambal oelek och limeklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben