Kikärtsgryta med kycklingfärs

Serverar: 4 portioner

Quorn är ett perfekt vegetariskt alternativ i den här GI-grytan.

Ingredienser

  • 400 g kycklingfärs eller quorn
  • 1/2 tsk salt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 250 g färsk broccoli
  • 1 purjolök
  • Smör
  • 1 burk krossade tomater, ca 400 g
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 burkar kikärtor à ca 400 g
  • 2 dl crème fraiche paprika och chili
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka vitlöken. Dela broccolin i mindre bitar. Grovstrimla purjolöken.
    2. Stek färsen i smör i en stekpanna. Salta och lägg i vitlöken och låt den fräsa med. Lägg över i en gryta. Tillsätt broccoli, purjolök, krossade tomater och smulad buljongtärning.
    3. Skölj kikärtorna i kallt vatten och rör ner dem i grytan. Låt allt koka 3-4 min. Rör ner hälften av crème fraiche.
    4. Servera grytan med en sallad och resten av crème fraiche.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    pillapillis 7 augusti 2009

    Jag lagade denna som dagens lunch på ett cafe, supergott sa alla! och det tycker jag med! mums mumsgryta!

    LinneaJkpg 16 februari 2010

    Jättegott! Men för att varna andra att inte göra samma misstag som jag gjorde första gången, det går INTE lika bra med sojafärs... helt annan smak! Bara så ni vet.. haha

    sadiashah 7 februari 2011

    Kryddade lite eget men själva grytan var riktigt god! Bytte ut kycklingfärsen mot kycklingfilé. Serverade med ris. Tack för ett riktigt bra recept, ska definitivt lagas fler gånger framöver! Får en femma av mig.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben