Indisk kikärtsgryta

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 45 minuter

Indisk gryta som jag rört ihop. Känns som om det är många ingredienser men det är lättlagat och jättegott.

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 3 stora vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 1 dryg matsked färsk riven ingefära
  • 2 kanelstänger
  • 1 dryg tsk kardemummakärnor
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk curry
  • 400 g krossade tomater
  • 1½ dl cashewnötter
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 400 g kikärtor på burk
  • 1 färsk broccoli
  • 0.25 stor blomkål eller en liten
  • 250 g körsbärstomater
  • 130 g färsk spenat
  • Ca 2 msk tomatpuré
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Ev sambal olek
  • Koriander
  • Instruktioner

    1. Hacka löken och chilin samt riv ingefäran.
    2. Mixa de krossade tomaterna och cashewnötterna med en mixerstav.
    3. Fräs löken, chilin och ingefäran i en stor kastrull med olja och pressa i vitlöken utan att det tar färg. Krossa kardemummakärnorna lätt med mortel.
    4. Rör ner kanelen, gurkmejan, garam masala, curry och kardemummakärnor, låt fräsa en liten stund och ha sedan i tomatröran, kokosmjölken samt buljongtärningarna. Låt detta koka upp, ha i kikärtorna, broccolin, blomkålen och en klick tomatpuré.
    5. Hacka under tiden tomaterna häll i dem i grytan. Låt koka 10 min.
    6. Skölj spenaten och rör ner i grytan. låt koka några minuter och smaka sedan av med salt, vitpeppar och sambal oelek.
    7. Strö över koriander innan du serverar med bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Cotton1 7 april 2016

    Hej, Ditt recept verkar jättegott men jag förstar inte hur spenaten, broccolin och blomkalen ska tillredas, ska den skäras i bitar innan den läggs i? Hur stora? Tack för svar. Carin

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben