Risblandning med kycklingfärs och grönsaker

Serverar: 3 portioner

Tid: 30 minuter

Jättegod och enkel risblandning som man kan äta hur mycket som helst av. God både varm och kall!

Ingredienser

  • Smör till stekning
  • 400 g kycklingfärs
  • ca 2 dl vispgrädde
  • 1 msk Kaj P
  • Pepparmix
  • Salt
  • Allroundkrydda
  • Cayennepeppar
  • 1 tsk sambal oelek
  • ½-1 msk mjöl
  • 150 g majs på burk
  • 1 liten röd paprika
  • 1 liten gul eller orange paprika
  • ca 1-2 dl ärtor
  • 3 dl okokt matris
  • Instruktioner

    1. Koka riset i en kastrull.
    2. Lägg i smör i stekpannan när den är varm, och bryn kycklingfärsen. Rör runt och hacka färsen så den smular sig. Krydda efter behag och häll i grädden. Låt den koka upp, och häll även i Kaj P och sambal oelek.
    3. Låt det puttra och få en bra konsistens. Är den för lös kan du röra i lite mjöl, alternativt hälla i lite mjölk om den blivit för tjock.
    4. Om du har frysta ärtor, så får du koka upp dem i lite saltat vatten och sen lägga dem i en sil. Häll kallt vatten på. Häll av vattnet från majsen, och skär paprikorna i fina bitar.
    5. Smaka av kycklingfärssåsen. Är du nöjd med smaken – häll i riset och grönsakerna och rör runt. Tänk på att såsen inte ska vara för fast, för då är det svårare att blanda.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben