Kikärtspuckar med mandel och citron

Serverar: 20 portioner

Nötigt goda puckar med pigg syra och spänstigt tugg.

Ingredienser

  • 800 g kokta kikärter
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 tsk torkad mynta
  • 1 msk sambal oelek
  • 1½ msk färskpressad citronjuice
  • ½ dl majsstärkelse
  • ½ dl finhackad sötmandel
  • ½ dl sesamfrön
  • Rapsolja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Häll av, skölj och låt kikärterna rinna av. Grovmosa kikärter med en gaffel. Blanda ner mandelmjöl, vitlök, spiskummin, mynta, sambal oelek, citronjuice och majsstärkelse. Krydda med salt och peppar. Låt smeten vila minst 15 minuter.
    2. Blanda sötmandel och sesamfrön i en djup tallrik. Forma smeten till ca 20 små puckar med oljade händer. Vänd dem i mandel- och sesamblandningen. Stek puckarna i omgångar i olja i en stekpanna 2-3 minuter per sida, tills de får fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben