Kikärtsröra med pitabröd

Serverar: 2 portioner

Tid: 15 minuter

Billigt, snabbt och supergott!

Ingredienser

  • 400g kikärtor (en stor burk)
  • 1 liten rödlök
  • 1 klyfta vitlök
  • ½ chili
  • ½ citron
  • Olivolja
  • Persilja
  • Salt
  • Curry
  • Spiskummin
  • Gurkmeja
  • 4 st Pitabröd
  • Ev. creme fraiche
  • Instruktioner

    Dela rödlöken i två halvor och skär i tunna skivor. Stek på mediumvärme i olivolja tills löken är mjuk. Dela den halva chilin i småbitar (ta bort kärnorna) och lägg i stekpannan tillsammans med löken. Pressa i vitlöksklyftan. Häll i salt, curry, spiskummin och gurkmeja efter smak (jag brukar skaka burkarna 2-3 gånger). Skölj av kikärtorna och häll i stekpannan och låt dem bli genomvarma. Pressa i citronsaften från ½ citron och häll i persilja efter smak. Ringla över mer olivolja om du tycker att det behövs. Stek pitabröden på båda sidor i en annan stekpanna så att de får lite färg. Servera med creme fraiche.

    Liknande recept

    4.7
    2 h
    18
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben