Kinabullar i sötsur sås

Serverar: 4 portioner

Nu ska vi njuta av kinesiska köttbullar

Ingredienser

  • ½ finhackad gul lök
  • 500 g fläskfärs eller blandfärs
  • 2 msk maizena majsstärkelse
  • 1 dl vatten
  • 1½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk sesamolja
  • Sötsur sås
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • ½-3/4 dl pickles
  • 2 msk sesamolja
  • 1 liten burk ananas i skivor (ca 225 g)
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2½ dl vatten
  • 2-3 msk vitvinsvinäger
  • 2-3 msk strösocker
  • 2 msk maizena majsstärkelse
  • 2 msk kallt vatten
  • 1 msk kinesisksoja
  • Instruktioner

    1. Finhacka löken och blanda med färsen. Rör ut maizena i kallt vatten och blanda väl med färsen tillsammans med salt och peppar. Stek bullarna bruna i sesamolja i en panna, ta upp dem och håll dem varma.
    2. Sötsur sås: Skär paprikorna i bitar. Värm olja i en traktörpanna och fräs paprikan mjuk på svag värme. Lägg i pickles och ananasringarna skurna i bitar. Häll i 1 dl ananasspad, buljongtärning och vatten. Koka upp. Smaka av såsen med vinäger och socker så den blir lagom sötsur.
    3. Vispa ihop maizena och kallt vatten och vispa ner i såsen. Koka upp och lägg ner bullarna i såsen. Koka ytterligare 1 min. Smaksätt med soja och servera med kokta nudlar eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben