Kinagryta med sötsur sås

Serverar: 2 portioner

Mm gott

Ingredienser

  • 250 g färsk skinka
  • ½ msk soja
  • ½ msk färsk riven ingefära
  • 1 dl ananasjuice från konserv
  • 1 msk kycklingfond, konc
  • ½ dl vatten
  • ½ msk majsstärkelse
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk strösocker
  • 2 champinjoner
  • 1/3 purjolök
  • ½ röd paprika
  • 4 skivor ananas, i juice
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i strimlor och lägg i en bunke med soja och riven ingefära. Blanda runt så att alla bitarna får färg.
    2. Blanda ananasjuice med kycklingfond, vatten, majsstärkelse, vinäger, tomatpuré och socker i en gryta och rör om. Koka upp och tillsätt köttet lite i taget och rör om. Låt grytan sjuda i 5 minuter.
    3. Tillsätt skivade champinjoner, skivad purjolök, paprika och ananas i bitar. Låt allt sjuda i 2 minuter. Smaka av med salt och peppar och strö över sesamfrön. Servera grytan med jasminris och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    essim 18 december 2010

    Ja, det här var verkligen gott. Gjorde dock dubbel sats av såsen då jag tyckte det var i snålaste laget.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben