Kinainspirerad kyckling

Serverar: 4 portioner

Kycklingen blandas med potatismjöl före stekningen, vilket är mycket vanligt i kinesisk matlagning. Det gör att köttet blir extra saftigt.

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 2 purjolökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 tsk potatismjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • olja att steka i
  • 1 dl osaltade cashewnötter
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • Instruktioner

    Skär kycklingen i bitar. Skiva lök och vitlök. Blanda kycklingen med potatismjöl, salt och peppar. Rör om ordentligt. Bryn kötteti olja. Fräs löken och vitlöken efteråt. Tillsätt nötter, soja och grädde. Låt grytan koka ihop 2-3 minuter. Servera med jasminris och någon grönsak t ex broccoli.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    christincarlsson 16 oktober 2010

    Såååååååååååå Himla gott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben