Kinakyckling smalmat

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Supergod kinakyckling

Ingredienser

  • 375 g kycklingfileér
  • 1 liten röd chilifrukt
  • 3 msk maizena
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 purjolök
  • 1 msk olja
  • 2 dl vattenkastanjer
  • 1 lime
  • 2 ½ dl hönsbuljong
  • 1 msk hoisinsås
  • 1 msk kinesisk soja
  • 3 klyftor vitlök
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfiléerna i strimlor. Hacka chilin fint. Blanda kycklingen med chili, maizena och salt. Skär paprikan i grova bitar och purjolöken. Fräs kycklingen i olja i en wokpanna.
    2. Tillsätt samtliga grönsaker. Pressa över saften av en lime.
    3. Häll över buljong, hoisinsås och soja. Pressa ner vitlöken. Låt puttra ett par min.
    4. Servera med ris och sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    TTJ 2 september 2011

    Låter supergott! Vet du hur många points denna rätt har per portion?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben