Kinesisk gryta

Serverar: 4 portioner

Ska var en myket god Kinesisk gryla. Har ej provat den

Ingredienser

  • 400 gr griskött av skinka eller bog eller grytbitar av gris
  • Smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl buljong
  • 1 dl mandel
  • 2 stjälkar blekselleri
  • 1 purjolök
  • ½ tsk salt
  • 1 kryddmått svart peppar
  • ½ tsk ingefära
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 dl gräddfil
  • Instruktioner

    Skär köttet i cm-tjocka strimlor som brynes lite i taget. Lägg över i en gryta. Strö över mjölet. Rör om och häll i buljongen. Låt koka c:a 15 min. Skålla och skala mandeln och skölj och strimla selleri och purjolök. Bryn mandeln i lite smör i stekpannan och lägg över i grytan. Tillsätt selleri, purjo, salt, peppar, ingefära, soja och gräddfil. Låt koka ytterligare 2-3 min. Servera med kokt ris eller potatis och tomater.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben