Kinesiska äggkrämsbakelser

Smakar som en svensk mazarin men utan mandelmassa.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 125 g smör
  • 225 g vetemjöl
  • 1 äggvita (från fyllningen)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Fyllning
  • 80 ml mjölk
  • 80 ml vatten
  • 4 tsk strösocker
  • Juice från 1 citron (1 msk citronjuice)
  • 4 äggulor
  • 3 äggvitor
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175°.
    2. Pajdeg: Sikta i mjölet i en skål och fingra sönder smöret med fingrarna. Tillsätt äggvitan och vaniljsockret och arbeta ihop till en smidig deg. Ta en bit deg och platta till. Tryck ut jämt i små pajformar och ställ på en plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
    3. Fyllning: Häll mjölk och vatten i en kastrull på spisen och låt nästan koka upp. Tillsätt sockret och vispa tills det har upplöst. Tillsätt citronjuicen och dra bort kastrullen från plattan. Låt svalna. Vispa upp äggen lätt och sila av i en sil. Blanda ihop äggen med den avsvalnade vätskan.
    4. Häll äggfyllningen i pajskalen och grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter. Låt sedan svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben