Kinesiska nudlar med marinerad kotlett

Serverar: 4 portioner

380 kalorier per portion De marinerade kotletterna blir en väldoftande och fyllig rätt.

Ingredienser

  • 4 benfria kotletter
  • 2 msk soja
  • 1 msk tomatketchup
  • 1 tsk farinsocker
  • 1 msk flytande honung
  • 3 msk hoisinsås
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk söt sherry
  • 1 tsk salt
  • 200 g äggnudlar
  • 1 tsk sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Lägg köttet på ett fat tillsammans med soja, ketchup, farin, honung, 1 msk av hoisinsåsen, pressad vitlök och sherry. Vänd kotletterna i blandningen.
    2. Täck över och låt stå i kyl 1-4 timmar. Vänd köttet ett par gånger så att det drar åt sig av marinaden ordentligt.
    3. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
    4. Sätt ugnen på 225 grader.
    5. Lägg köttet på ett galler över en folieklädd långpanna. Stek i ugnen i 15-20 minuter, tills köttet är nätt och jämnt genomstekt. Pensla ofta med marinaden under stekningen.
    6. Vänd under tiden nudlarna i de återstående 2 msk hoisinsås.
    7. Skär det stekta köttet i sneda bitar och arrangera dem ovanpå nudlarna.
    8. Strö över sesamfrön och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben