Kinesiska wontonknyten

Serverar: 6-8 portioner

Överraska dina gäster med smaker från Fjärran Östern. Dessa räkfyllda knyten är ugnsstekta istället för friterade.

Ingredienser

  • 2 tsk soja
  • ½ tsk majsena
  • ½ krm vitlökspulver
  • 3 tsk matolja
  • ½ dl finhackade champinjoner
  • ½ dl riven morot
  • ½ dl finhackad salladslök
  • 125 g skalade och hackade räkor
  • 24 wontonark
  • 1 vispad äggvita
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Blanda soja, majsena, vitlökspulver och 1 msk vatten i en liten skål och ställ åt sidan.
    2. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna och tillsätt champinjoner, morötter och salladslök. Fräs 2 minuter under omrörning. Tillsätt räkorna och sojasåsen. Låt sjuda cirka 1 minut under omrörning, tills såsen tjocknar. Ta av från värmen.
    3. Lägg 1 tsk av räkblandningen mitt på varje wontonark. Pensla kanterna med äggvita. Vik ihop arken till små trianglar och pressa ihop så att kanterna fäster.
    4. Pensla de två nedersta hörnen på varje triangel med äggvita. Vik hörnen över fyllningen så att de överlappar varandra något och tryck försiktigt ihop så att de fäster ordentligt.
    5. För över wontonknytena på den bakpappersklädda plåten. Ugnsbaka cirka 15 minuter, tills knytena är krispiga och gyllene. Servera varma.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben