Kinesiskt griskött med sötsur sås

Serverar: 4 portioner

Gott

Ingredienser

  • 4 hg benfritt griskött av bog eller skinka
  • 1 purjolök
  • 1 litet blekselleri
  • 1 burk böngroddar, ca 400 g
  • 20-30 g syltad ingefära
  • Margarin
  • Sås
  • 1 msk kinesisk soja
  • 3 msk socker
  • 3 msk vinäger
  • 1½ tsk salt
  • 1½ tsk arrowrot eller potatismjöl
  • 4-5 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i smala strimlor. Skölj, ansa och finstrimla purjolöken och bleksellerin. Låt spadet rinna av böngroddarna. Skär ingefäran i tunna strimlor.
    2. Bryn köttet i margarinet i en stekpanna. Späd ev. med lite vatten och låt köttet eftersteka under lock på svag värme ca 10 min.
    3. Tillsätt purjo, blekselleri, böngroddar och ingefära. Låt det koka ett par minuter.
    4. Gör under tiden såsen: koka upp soja, socker och vinäger i en kastrull. Smaksätt med salt Rör ut mjölet med vattnet. Rör ner blandningen i kastrullen och låt koka upp, men inte mer! Häll såsen över kött och grönsaker och låt alltsammans bli ordentligt varmt. Servera med kokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    boliyok 9 augusti 2011

    Rätt kinasmak. Lätt och snabb att laga. Hade inte groddar och ingefära. Nästa gång tar jag i strimlad/slantar morötter.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben