Kinesiskt ris med bacon

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Enklare kan det inte bli.

Ingredienser

  • 3 dl risgryn
  • 6 dl vätska
  • 1/2 tsk salt
  • 2 purjolökar
  • 2 msk smör
  • 1 paket bacon
  • 3 ägg
  • Instruktioner

    Koka riset i 20 min. Under tiden, skär purjolöken fint och strimla bacon, fräs det sedan i en stekpanna. Häll det kokta riset i stekpannan. Vispa äggen och häll över risblandningen. Rör om. Klart att servera med en valfri sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    thorning 16 augusti 2017

    Mycket god rätt med få ingredienser! Jag minskade lite på riset och serverade japansk soya till, klockrent!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben