En härlig mousse av choklad på en bädd av kiwi. Så gott!
Ingredienser
4 kiwi
4 dl grädde
4 msk kakao
2 msk florsocker
Chokladmousse
100 g mörk choklad
3 dl vispgrädde
3 ägg
Instruktioner
Skala och skär kiwi i fina halvmåneformade skivor.
Blanda grädde, kakao och florsocker.
Chokladmousse.
Smält chokladen i vattenbad: Lägg den i en skål i en kastrull med sjudande vatten i bottnen. Passa noga så att vattnet inte kokar, då kan chokladen bli grynig.
Skilj äggulorna från vitorna. Det gör du enklast genom att låta äggvitan rinna mellan fingrarna, kvar i handen blir gulan, hel och fin. Hälften av äggvitan ska användas, vispa den hårt. Du ska kunna vända upp och ner på skålen utan att vitan rinner ut, då är den färdig.
Vispa grädden hårt. Vispa gulorna och rör ner dem i den smälta chokladen. Rör ner chokladblandningen i den vispade grädden. Vänd till sist ner den vispade äggvitan. Ställ kallt någon timme innan moussen ska serveras.
Lägg upp kiwi på fat och klicka på chokladmoussen.
Pudra över florsocker och garnera med citronmeliss.
Hej! Jag tänkte testa ditt recept på nyårsafton. Jag har en fråga angående blandningen med grädde, kakao och florsocker: vad ska jag göra med den? I receptet står det att det ska blandas ihop, men jag kan inte hitta vad jag ska använda den till.
Med vänlig hälsning Gerd Rosenlöf från Boxholm
Hej! Jag tänkte testa ditt recept på nyårsafton. Jag har en fråga angående blandningen med grädde, kakao och florsocker: vad ska jag göra med den? I receptet står det att det ska blandas ihop, men jag kan inte hitta vad jag ska använda den till. Med vänlig hälsning Gerd Rosenlöf från Boxholm